.............................................................................................................................

Vina

Svi Stéphanovi hobiji usko su vezani uz gastronomiju. Njegova najveća strast je uživanje u vinima. Kroz svoja putovanja i život u Hrvatskoj imao je prilike kušati preko 10 000 vina i imao je čast upoznati najbolje hrvatske vinare kao što su Vlado Krauthaker, Moreno Coronica, Marino Markežić, Tomislav Tomac i drugi.

Degustirao je vina zajedno s najboljim sommelierom svijeta 2000. godine Olivier Poussierom, Franckom Thomasom, najboljim europskim sommelierom 2000. godine i Claudeom Giloisom, najvećim uvoznikom stranih vina u Francuskoj i vlasnikom najvećeg privatnog vinskog podruma. Ali ono što ga najviše raduje je upoznavanje i druženje s ljudima uz dobru kapljicu.

Vinski ključ

Zbog svoje ljubavi prema vinu, Stéphan je postao uvoznik Vinskog ključa (Clef du Vin), noviteta u svijetu plemenite kapljice. Vinski ključ, uronjen u čašu ili bocu vina pomaže da se s priličnom sigurnošću procijeni stanje vina kroz vrijeme što je i s hedonističkog i iz financijskog razloga, i te kako važno, za proizvođače, trgovce vinom, sommeliere i ugostitelje, ali i za krajnjeg potrošača, posebice kolekcionara butelja.

Vinski ključ je nagrađen srebrnom medaljom na natječaju LEPINE 2004. i na Međunarodnom sajmu izuma u Parizu odakle je postao jako popularan u Francuskoj, Švicarskoj i SAD-u. Kovana tabletica, uglavljena na podlozi od nehrđajućeg čelika urešenoj kositrenim grbom uronjena u vino u jednoj sekundi daje sliku kakvi će u organoleptici biti za jednu godinu. U dvije sekunde za dvije godine i tako redom, sve do pada vina. Otvorite butelju i uživajte u vinu u njegovom zenitu u onoj godini ležanja koju ste Vinskim ključem odredili kao najbolju.

Moderni pročišćeni dizajn, ergonomski oblikovan pribor, položen u luksuzno podstavljenu i opšivenu kutiju, idealan je poklon za sve ljubitelje vina. Svaki od modela iz kompleta Professional ponuđen je s krpicom za čišćenje s potpisom "Clef du Vin" te iscrpnim uputama za uporabu na šest jezika.

Clef du Vin

Pogledajte demonstraciju

.............................................................................................................................
____________________________________________

© Stéphan Macchi, 2011.-2014. Sva prava pridržana.
Fotografija: Tomislav Marić
Web stranice: Roberta Grofelnik